بلاگ

نحوه راه اندازی سرور فیزیکی

فهرست عناوین

در دنیای آنلاین امروز خرید یک سرور و راه‌اندازی آن نقش مهمی در بهبود عملکرد سازمان‌ها و شرکت‌ها دارد. با این حال همواره راه‌اندازی و پیکربندی سرورهای فیزیکی با چالش‌های فراوانی برای مدیران شبکه همراه بوده‌اند. توجه داشته باشید در صورتی که هنگام راه‌اندازی سرور، نکات مهم و اصولی رعایت نشوند ممکن است خسارات جبران ناپذیری برای شبکه به وجود بیاید. به طور کلی راه اندازی سرور فیزیکی در ۵ مرحله کلی انجام می‌شود که در ادامه چگونگی و نحوه آن را برای شما توضیح می‌دهیم.

مرحله اول: یک سخت‌افزار مناسب برای سرور انتخاب کنید.

در اولین مرحله برای راه اندازی سرور فیزیکی شما باید یک سخت‌افزار مناسب انتخاب کنید. درست است که سرورها عملکردهای متفاوتی دارند اما هنگامی که فقط روی یک یا چند کار متمرکز شوند می‌توانند عملکرد بهتری داشته باشند.
به عبارتی بر اساس انتظارات شما از عملکرد سرور، نیاز است تا سخت‌افزار متفاوتی انتخاب کنید. موضوعی که باید در نظر داشته باشید این است که در صورتی که سراغ سرورهای قدرتمند بروید باید در ازای آن هزینه بیشتری نیز پرداخت کنید، پس همواره توصیه ما به شما این است که هنگام انتخاب انواع سخت‌افزار سرور، کارایی آن‌ها را در نظر بگیرید.

سرور ماد

فروشگاه اینترنتی سرورماد عرضه کننده انواع محصولات سرور اچ پی، لوازم جانبی سرور، رم سرور اچ پی، گجت ها و سی پی یو اچ پی و... است که فعالیت خود را از تابستان 99 آغاز نموده است. سرورماد همواره در تلاش است تا محصولات اچ پی را با بهترین قیمت عرضه نماید و تنوع محصولات را روز به روز افزایش دهد.

مرحله دوم: یک سیستم عامل مناسب برای سرور انتخاب کنید.

در مرحله دوم جهت راه اندازی سرور فیزیکی، نیاز است تا یک سیستم عامل مناسب را انتخاب نمایید. در حال حاضر سیستم عامل‌های گوناگونی روی سرورهای فیزیکی نصب می‌شوند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به لینوکس، ویندوز و سیستم‌های تخصصی اشاره کنیم. البته هنگام انتخاب نوع سیستم عامل بهتر است موارد دیگری مانند
• کاربر پسند بودن
• پشتیبانی
• هزینه
• قابلیت سفارشی‌سازی
را نیز در نظر داشته باشید.

مرحله سوم: یک مکان مناسب برای قرار دادن سرور انتخاب کنید.

در مورد راه اندازی سرور فیزیکی پس از اینکه نوع سرور و سیستم عامل خود را انتخاب کردید، اکنون باید یک مکان مناسب را برای راه‌اندازی سرور در شرکت خود انتخاب کنید. معمولاً سرور را در اتاق مخصوصی به نام اتاق سرور قرار می‌دهند تا از ایجاد هرگونه مشکلات امنیتی، مدیریتی و نویز جلوگیری کنند. توجه داشته باشید اتاق سرور باید بدون پنجره باشد و در آن از برق اضطراری و سیستم‌های خنک کننده استفاده شده باشد. علاوه بر این، سرور فیزیکی را باید به گونه‌ای قرار دهید که به دو طرف و پشت آن به آسانی دسترسی داشته باشید.
زمانی که سرور را در اتاق سرور قرار می‌دهید بهتر است بتوانید به خوبی کابل‌های سرور را مدیریت کنید، زیرا قرار گرفتن حجم زیادی از کابل‌ها به صورت گره خورده و خاک گرفته می‌تواند مشکلاتی برای آن‌ها به وجود آورده و همچنین نگهداری سرور را نیز سخت‌تر می‌کند. هنگام انتخاب مکان سرور حتماً آن را از نظر جریان ولتاژ، رطوبت و حرارت نیز بررسی کرده و یک مکان مناسب را انتخاب کنید.

سرور ماد

مرحله چهارم: سرور فیزیکی را به خوبی پیکربندی کنید.

در مرحله چهارم از راه اندازی سرور فیزیکی شما باید به خوبی این سرور را پیکربندی کنید. پس از اینکه سیستم عامل را نصب کردید باید در نظر داشته باشید که سرور شما از پیکربندی مناسبی برخوردار باشد؛ جهت انجام این کار باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
• یک رمز عبور قدرتمند برای سرور خود انتخاب نمایید.
• پس از اضافه کردن اکانت‌های لوکال ادمین، شما باید کامپیوترهای مورد نظر خود را به سرور وصل کنید.
• جهت احراز هویت و اتصال جدید، سرور خود را عنوان یک کنترلر دامنه در دستگاه‌های موجود تنظیم نمایید.
• گزینه‌های اشتراک‌گذاری و دسترسی ریموت را تنظیم کنید.
• پلن بکاپ گیری که در اختیار دارید را در نظر گرفته و سپس یک نسخه بکاپ از سرور خود تهیه کنید.
• برای اینکه از سرور خود در مقابل حملات محافظت کنید یک فایروال راه اندازی کنید.
البته با توجه به نوع و هدف سرور، نکات گفته شده می‌توانند متغیر بوده و هر کدام از مراحل می‌تواند پیچیدگی خاص خود را داشته باشد.

مرحله پنجم: امنیت سرور فیزیکی را ایجاد کنید.

بدون شک یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین قطعات موجود در شرکت شما سرور است، به عبارتی همه اقدامات مهم در شرکت مانند تبادل دیتا، ارائه خدمات به مشتری‌ها، مدیریت دیتابیس و… حول سخت‌افزار سرور می‌چرخد. در نتیجه سرور فیزیکی همواره در معرض حمله هکرها قرار دارد به همین دلیل وظیفه شما تامین امنیت سرور فیزیکی است. هنگام راه‌اندازی سرور با انجام اقدامات زیر می‌توانید تا حد زیادی امنیت آن را برقرار کنید:
• دسترسی مجازی و فیزیکی را به سرور محدود نمایید.
• از بهترین و قدرتمندترین آنتی ویروس‌های روز استفاده کنید.
• به طور مرتب و روزانه از داده‌های مهم خود نسخه بکاپ و پشتیبان تهیه کنید.
• از رمزگذاری دیتاها استفاده نمایید.
• با کمک نرم‌افزارهای مخصوص به صورت مرتب وضعیت ورودی‌های غیر عادی به سرور فیزیکی را رصد و بررسی کنید.
• به صورت دوره‌ای ارزیابی امنیتی سرور را انجام دهید.
• هرگونه خطاهای سخت‌افزاری مشکوک و غیر عادی را به صورت کامل بررسی کنید.
• بیرون از اتاق سرور دوربین‌های مداربسته نصب کنید تا با این کار بتوانید تردد را کنترل کرده و با این کار امنیت اتاق سرور را تضمین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *